میزگرد گرانی

ساخت وبلاگ
روز سه شنبه شب میزگرد با حضور بعضی از فعالان دانشجویی برگزار شد که بنده نیز حضور داشتم.

شمه ای از این میزگرد که در خبرگزاری شبکه خبری دانشجو آمده است در زیر می آید.

اسدزاده، تحریم ها، بی کفایتی برخی مسئولان، حرص مردم و جنگ روانی را ریشه های گرانی های اخیر دانست و گفت: در تولید ملی به طور جدی وارد صحنه نشده ایم و مردم به جای اینکه تولید کننده باشند، به مصرف کننده تبدیل شده اند.

انتشار: نشریه میزگرد - هفته نامه شهرسبز شماره 185 مرداد 91- خبرگزاری دانشجو - سایت خبری تحلیلی صادقون -

اسدزاده: بی‌کفایتی برخی مسئولان، حرص مردم و جنگ روانی ریشه‌های گرانی‌های اخیر است

فعال دانشجویی موسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز تحریم‌ها، بی‌کفایتی برخی مسئولان، حرص مردم و جنگ روانی را ریشه‌های گرانی‌های اخیر دانست و گفت: در تولید ملی به طور جدی وارد صحنه نشده‌ایم.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، محمدمهدی اسدزاده شب گذشته در میزگرد دانشجویی با موضوع «گرانی» که در سازمان بسیج دانشجویی فارس برگزار شد، بیان داشت: جمهوری اسلامی که بر پایه جمهوریت و مردم سالاری از یک سو و مکتب اسلام از سوی دیگر است باید با توجه به آموزه های اسلامی آن افق مطرح شده توسط اسلام در همه زمینه ها بویژه اقتصاد را فراهم کند.
وی تکامل جمهوری اسلامی را همان حکومت اسلامی دانست و با تاکید بر حکم فرما شدن اقتصاد اسلامی در کشور افزود: در طول 30 سال اخیر و قبل از آن کمتر به حوزه اقتصاد اسلام در حوزه تئوریک و عملی پرداخته شده است.
این فعال دانشجویی با تاکید بر تئوریزه کردن مدیریت اقتصاد اسلامی و اجرای آن در سطح جامعه، مشکلات معیشتی مردم را قابل لمس برشمرد و تصریح کرد: تا زمانی که ما در داخل کشور با مشکل معیشت مردم روبرو هستیم نمی توانیم صادر کننده انقلاب باشیم.
اسدزاده، تحریم ها، بی کفایتی برخی مسئولان، حرص مردم و جنگ روانی را ریشه های گرانی های اخیر دانست و گفت: در تولید ملی به طور جدی وارد صحنه نشده ایم و مردم به جای اینکه تولید کننده باشند، به مصرف کننده تبدیل شده اند.

جنبش دانشجویی باید ترویج کند که به شایعه ها دامن زده نشود
وی بیان داشت: جمهوری اسلامی باعث شد که مردم در همه عرصه ها وارد صحنه شوند و مسائل را دنبال کنند.
این فعال دانشجویی موسسه آموزش عالی پاسارگاد شیراز با اشاره به تاثیر شایعه در گرانی بر دامن نزدن به شایعات تاکید کرد و گفت: نباید به شایعات دامن زده شود و در این راستا نیز جنبش دانشجویی باید ترویج کند که به شایعه ها دامن زده نشود.
اسدزاده با تاکید بر استفاده ار منابع و ثروت ها در راه تولید و اشتغالزایی تصریح کرد: در قبال ثروت های موجود و در دسترس باید احساس وظیفه کنیم و راههای صحیح پس انداز و سرمایه گذاری را یاد بگیریم.
 
ترابی: چرا دغدغه مجلس به جای حل مسئله معیشت مردم، تعطیلات است؟

دبیر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز گفت: سوال جنبش دانشجویی از مجلس این است که چرا دغدغه مجلس به جای حل مسئله معیشت مردم، تعطیلات است و چرا برخی مسئولان در مقابل گرانی سکوت کرده‌اند؟

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سیدحامد ترابی شب گذشته در میزگرد دانشجویی با موضوع «گرانی» که توسط سازمان بسیج دانشجویی فارس برگزار شد، با بیان اینکه برای آب و نان انقلاب نکرده ایم، اظهار داشت: مشکلات عادی معیشتی مردم و قشر مستضعف جامعه باید حل و عدالت نیز در جامعه حکم فرما شود.
وی با بیان اینکه برای رسیدن به جمهوری اسلامی پیشرفته نیازمند ساختار عادلانه هستیم، افزود: در مسئله اقتصاد و گرانی چیزی که باید بیش از همه ذهن قشر دانشجو را به خود مشغول کند که چرا قشر مستضعف از امکانات اولیه زندگی محروم می شود و این مسئله نیز شایسته نظام جمهوری اسلامی به عنوان یک الگو نیست.
دبیر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی در طول 30 سال توانسته به اصول خود پایبند باشد، ضعف نظارت را یکی از ریشه های گرانی های اخیر برشمرد و تصریح کرد: با شدیدتر شدن ضعف نظارت، مشکلات معیشتی مردم نیز بیشتر می شود.
ترابی با بیان اینکه قوه قضائیه در برخورد با دانه درشت ها سهل انگاری می کند، بر نظارت بیشتر نسبت به اقتصاد تاکید و اضافه کرد: مجلس به جای برخورد سلیقه ای و سیاسی با دولت، نظارت خود را اعمال کند و البته نقش سازمان تعزیرات حکومتی و وزارتخانه های مرتبط با اقتصاد در گرانی های اخیر مشاهده می‌شود.
سرمایه دار سالاری به عنوان یکی از ریشه های گرانی است
وی از سرمایه دار سالاری به عنوان یکی دیگر از ریشه های گرانی نام برد و تصریح کرد: متاسفانه سرمایه‌دار سالاری در برخی مسئولان کشور مشاهده می شود.
این فعال دانشجویی با تاکید بر اجرای عدالت گفت: وقتی عده ای مجبورند برای یک مرغ ساعت ها در صف بایستند؛ اما عده ای دیگر و برخی مسئولان با زندگی در بهترین مناطق شهر خوش می گذرانند نمی توان توقع داشت که مشکل معیشت مردم حل شود.
ترابی با بیان اینکه نتیجه تحریم ها و بی برنامگی را قشر مستضعف به دوش می کشند بر برنامه ریزی برای محرومان تاکید کرد و بیان داشت: مسئولان ما هنوز یاد نگرفته اند که برای محرومان کار، تلاش و برنامه ریزی کنند.
وی افزود: در برخی مواقع گرانی در شیراز نسبت به تهران افزایش می یابد که به دلیل نگاه سرمایه دار سالاری در این شهر است.
این فعال دانشجویی با اشاره به نقش مردم و جنبش دانشجویی در حل مسائل اقتصادی ادامه داد: وظیفه جنبش دانشجویی این است که آرمان ها را در بالاترین سطح خود طلب کند.
چرا دغدغه مجلس به جای حل مسئله معیشت مردم تعطیلات است؟
ترابی به نقش جنبش دانشجویی در کشور و حضور این جنبش در همه صحنه ها و بیان حرف های مردم برای مسئولان از سوی جنبش دانشجویی خاطرنشان کرد: سئوالی که جنبش دانشجویی باید از مجلس بپرسد این است که چرا دغدغه مجلس به جای حل مسئله معیشت مردم، تعطیلات است و چرا برخی مسئولان در مقابل گرانی سکوت کرده اند.
وی با بیان اینکه جنبش دانشجویی باید تصمیم ساز باشد، از آن به عنوان یک پل ارتباطی بین مردم و مسئولان نام برد و تصریح کرد: در بحث فرهنگ عمومی جامعه باید فرهنگ مصرف و اقتصادی اصلاح شود که در این راستا نقش صدا و سیما بسیار مهم است؛ از این رو صدا وسیما باید الگوی اسلامی، سبک زندگی اسلامی و مدل مصرف اسلامی را به جای مدل های سرمایه داری ارائه کند.
دبیر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه شیراز بیان داشت: در برخی فیلم ها سبک زندگی سرمایه داری ترویج داده می شود.
ترابی یادآور شد: احساس مردم از اینکه مسئولان در کنار آن ها هستند خیلی مهم است؛ از این رو مسئولان باید با مردم همدرد باشند.
وی گفت: مسئولی که گرانی نقشی در اصلاح الگوی مصرف خانواده اش ندارد، نمی تواند مردم را درک کند.
 

جمالی: اثر تحریم‌ها آنقدر نیست که چنین فشاری بر مردم وارد شود

دبیر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اثر تحریم‌ها آنقدر نیست که چنین فشاری بر مردم وارد شود؛ چراکه به مدت 30 سال است در تحریم هستیم و این مسئله برای ما تازگی ندارد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مرتضی جمالی شب گذشته در میزگرد دانشجویی با موضوع «گرانی» که توسط سازمان بسیج دانشجویی فارس برگزار شد، با بیان اینکه در صورت حل نشدن مشکل معیشتی مردم نمی توان در مورد ایجاد تمدن اسلامی، تضارب آرا و فکر مردم صحبت کرد، تصريح كرد: مقام معظم رهبري نسبت به این مسئله دغدغه دارند که انقلاب اسلامی باید به فکر محرومان باشد و یکی از ماموریت های انقلاب نیز همین است.
وی با بیان اینکه فشار مضاعف بر قشر ضعیف جامعه در نظام اسلامی شایسته نیست، به تحریم ها اشاره کرد و افزود: اثر تحریم ها آنقدر نیست که چنین فشاری بر مردم وارد شود؛ چراکه به مدت 30 سال است که در تحریم هستیم و برای ما تازگی ندارد.
اگر نظام اقتصادی ایران اسلامی جوابگوی مردم خود نباشد چطور می تواند الگوی اقتصادی کشورهای دیگر باشد
دبیر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با تأکید بر نظارت دستگاه های مسئول بر گرانی های اخیر گفت: اگر ایران به عنوان ام القرای جهان اسلام شناخته می شود باید الگوی موفقی باشد و مشکلات معیشتی مردم را نیز حل کند.
جمالی افزود: در حالی که نظام اسلامی خدمات بسیار زیاد و بی نظیری داشته است؛ اما اگر نظام اقتصادی آن جوابگوی مردم خود نباشد چطور می تواند الگوی اقتصادی کشورهای دیگر باشد.
وی با اشاره به گرانی های اخیر، نظام اقتصادی کشور را در مسئله گرانی دخیل دانست و تصریح کرد: نظام اقتصادی ما باید به طور کامل اسلامی باشد و با فاصله گرفتن از اقتصاد سرمایه داری و سوسیالیستی به اقتصاد اسلامی برسیم؛ چرا که صرفا درمان گرانی های اخیر بدون توجه به ضعف سیستم اقتصادی تنها مسکن برای یک بیماری عود کننده است.
این فعال سیاسی با بیان اینکه با بی تدبیری و سوء مدیریت نمی توان بحران ها را پیش بینی کرد، ادامه داد: مسئولان در بخش نظارتی ضعیف عمل کرده اند و همچنین باید تلاش کنند تا در برخی کالاهای استراتژیک، مافیا و احتکار وجود نداشته باشد.
جمالی با تاکید بر برچیده شدن رباخواری در سیستم بانکی کشور بیان داشت: در موقعیت کنونی دغدغه مجلس نباید تعطیلی باشد؛ از این رو مجلس باید به وظیفه نظارتی خود عمل کند.
وی با اشاره به واردات نهاده های دامی و کنجاله های سویا افزود: در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی باید با ورود به عرصه تولید ملی برای تحقق این شعار تلاش شود.
دبیر سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به نقش مردم و جنبش دانشجویی در حل مسائل اقتصادی و معیشتی بر اصلاح فرهنگ مصرف تاکید کرد و گفت: متولیان فرهنگی، فرهنگ مصرف صحیح را در بین مردم جا بیندازند که در این راستا نقش صدا و سیما بسیار مهم است و باید نقش فعالانه خود را به درستی اجرا کند.
صدا و سیما باید رفاه نسبی را به جای رفاه مطلق تبلیغ کند
جمالی گفت: صدا و سیما باید رفاه نسبی را به جای رفاه مطلق تبلیغ کند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه مردم نیز باید در قبال گرانی و غفلت ها، امر به معروف و نهی از منکر کنند، جنبش دانشجویی را یکی از حلقه های ارتباطی مردم و حکومت عنوان و خاطرنشان کرد: جنبش دانشجویی برای بهبود وضعیت بايد مطالبه گری کند؛ چراکه دانشجویان می توانند صدای مطالبه گری مردم باشند و آرمان ها را به برخی مسئولان یادآوری کنند.
وی با تاکید بر اصلاح فرهنگ مصرف مردم تصریح کرد: مردم در قبال گرانی ها و غفلت ها بايد نقش خود را به درستی ایفا کنند.
انجمنی...
ما را در سایت انجمنی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمدمهدی اسدزاده asadzade بازدید : 292 تاريخ : پنجشنبه 29 تير 1391 ساعت: 23:3

خبرنامه