پیش همایش کنگره بین المللی سلمان فارسی

ساخت وبلاگ
بسم الله

عصر پنجشنبه مورخ 14 اردیبهشت 1391 پیش کنگره همایش بین المللی سلمان فارسی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون برگزار شد.

آن چه در پی می آید بخشی از این همایش است که بر روی سایت کازرون نما به آدرس:

www.kazeroonnema.ir

و همچنین هفته نامه شهرسبز منتظر گردیده است.

معمولاً اخبار و گزارش هایی که تهیه می کنم را بر روی وبلاگ قرار نمی دهم. اما به دلیل اهمیت این همایش آن را بر روی وبلاگ قرار می دهم.


این همایش که قرار بود ساعت سه و نیم برگزار شود با  یک ساعت و نیم تاخیر در ساعت 5 با قرائت قرآن توسط دوست عزیزم مهندس مهرورز از دانشجویان ارشد برق دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون شروع شد. 

پس از او سرود جمهوری اسلامی ایران نواخته شد و در ادامه تیزر تبیلغاتی کنگره بین المللی سلمان فارسی نشان داده شد. در این تیزر تبلیغاتی زمان برگزاری همایش روزهای 12 و 13 مهرماه امسال تعیین شد.

سپس حجه الاسلام خرسند سخنان خود را شروع کرد:

امام جمعه کازرون در همایش محرم حریم نور:

امام جمعه کازرون گفت: سال‌ها مردم کازرون در پی تجلیل از سلمان فارسی هستند که کنگره بین‌المللی سلمان فارسی، گامی در تحقق این آرمان است.

حجت‌الاسلام محمد خرسند بعد از ظهر امروز در پیش‌ همایش کنگره بین‌المللی سلمان فارسی که در شهر کازرون برگزار شد، اظهار داشت: در مورد شخصیت سلمان فارسی، هم در قرآن و هم در احادیث، از او به بزرگی یاد شده است.

وی بیان داشت: سلمان فارسی از جمله کسانی است که آیه 9 سوره زمر در حق آنان نازل شد.

امام‌ جمعه کازرون افزود: سلمان از جمله کسانی است که آیه السابقون‌ السابقون اولئک المقربون درباره آنان نازل شده و نیز به فرموده امام صادق (ع) آیه 28 سوره کهف در منزلت اینان است.

خرسند ادامه داد: مقام سلمان به گونه‌ای است که پیامبر (ص)، ابوذر غفاری را مأمور می‌کند، همواره از سلمان تبعیت کند و نافرمانی نکند.

وی در مورد شخصیت سلمان اضافه کرد: منزلت سلمان به حدی است که هر گاه جبرییل به پیامبر نازل می‌شد، سلام خدا را بر او ابلاغ می‌کرد.‌

امام جمعه کازرون گفت: سلمان کسی است که اسم اعظم به او آموخته شد و به حق او مرکز اسرار الهی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: این شخصیت بزرگ اسلام هنوز ناشناخته و گمنام مانده که شاید رمز این گمنامی، در ولایت‌مداری و ایرانی بودن او است.

امام جمعه کازرون بیان کرد: جا دارد سمینارها و کنگره‌ها در شناخت بیشتر این صحابه بزرگ رسول خدا برگزار شود.

خرسند افزود: مردم کازرون، ولادت سلمان را در دیار خود می‌دانند.

وی ادامه داد: امیدواریم این کنگره باشکوه، قدمی در راستای تجلیل از این صحابی پیامبر در شهر، استان، کشور و حتی در عرصه بین‌المللی باشد.

امام جمعه کازرون در پایان سخنانش از حمایت‌های استاندار فارس و مجموعه استانداری، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، بنیاد فارس‌شناسی، فرمانداری شهرستان کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی فارس، دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان کازرون، دانشگاه سلمان فارسی و دیگر متولیان اجرای این کنگره قدردانی کرد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس در همایش محرم حریم نور خبر داد:

معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس گفت: به گفته بسیاری از کارشناسان، ایران بزرگترین قدرت علمی منطقه است.

معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس در مورد موفقیت‌های مردم فارس ادامه داد: پیامبر (ص) فرمودند که اگر علم در سیاره ثریا باشد، مردمی از فارس به آن دسترسی پیدا می‌کنند.

فیروزآبادی ادامه داد: زمانی از شخصیت سلمان فارسی صحبت می‌کنیم، به این باور می‌رسیم که حضرت رسول (ص) این کلام را در حق مردم ایران فرمودند.

وی افزود: به گفته بسیاری از کارشناسان، ایران بزرگترین قدرت علمی منطقه است، که این امر باید در سال 1404 اتفاق بیافتد و در عمل امروز به آن دست یافته‌ایم.

معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس تصریح کرد: ما از این کنگره‌ها و همایش‌ها باید برای شناخت شخصیت‌های بزرگ دینی و علمی استفاده کنیم و با توجه به زیرساخت‌های مورد نیاز به خودباوری برسیم.

فیروزآبادی افزود: علاوه بر توجه به معرفت و جایگاه حضرت سلمان، باید به فکر زیرساخت‌های فرهنگی نیز باشیم.

وی ادامه داد: زمانی که قرار است کنگره‌ای برگزار شود، کارهای فرهنگی نیز در کنار آن برای خدمت به مردم باید صورت گیرد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس خاطرنشان کرد: در زمان برگزاری این کنگره رئیس جمهور نیز حضور می‌یابد، و این برای استان فارس جایگاهی بسیار خوب است، که در زمانی کمتر از یک سال، دوبار رئیس‌جمهور برای بزرگ‌داشت دو شخصیت بزرگ استانی، در فارس حضور پیدا می‌کند.

سیدمحمدحسینی " در پیامی به همایش سلمان فارسی:

پیام وزیر ارشاد را آقای امیر احمدی خواند:

غرور ملی ما هم ز شأن دینـی ماست                 نشــان بـــاور مــا عشق سرزمینی ماست

نه ما زخاک، که عزت گرفته از ما خاک                مکان! شرف اگرش هست از مکینی ماست

همه کرامت سلمان، عبارت "منّا"ست              که مشک بوئی از احسان هم‌نشیـنی ماست

اگـر زخـرمن آل الله او تنـعّم یافــت                  از اوست حرمت این قوم و خوشه‌چینی ماست

اشاره ای که بـود علم اسیر قوم شمـا                   نشان عــزت ایـران، شــرف‌گــزینی ماست

خدای‌ترسی سلمان ز اهل بیتش کرد                  هـــراس غـــرب کنــون از خدای‌بینی ماست

به جستجوی آن قلم باید بود که علم قدس نامی را برافرازد که عالمی را متحیر می‌سازد!

محبوس‌زاده‌ای که زیر بار پرستش آتش نمی رود تا آنجا که در گریزش، برده می‌شود، کرامتی می‌بخشندش که ستون سُرادق علم امام جعفر صادق سلام اله علیه فرمود: در اسلام، مردی که فقیه‌تر از همه مردم باشد، همچون سلمان، آفریده نشده است. و فرمود: "سلمان اسم اعظم را می دانست."

چه می شود که مُغ بچه ای تنعم زندگی طبقاتی کاهنانه را رها می کند و هجرت دشوار آن روزگار را و اسارت در چنگال گرفتاریهای بی شمار را به جان، خریدار میشود امّا تن به افکار بی‌مقدار و تبعیت از رفتار کجمدار تبارش نمی دهد که نوشش باد این شراب طهور کلام رحمت و نور که فرمود: " هرکه می خواهد به مردی بنگرد که خداوند قلبش را به ایمان درخشان کرده است، به سلمان بنگرد."

در وصف چه کسی رﺣﻣﮥ للعالمین چنین فرموده است که : همانا اشتیاق بهشت به سلمان بیش از اشتیاق سلمان به بهشت است."

انصاف را که ما در شناخت این مفخر بهتر و متعهدانه‌تر می بایست عمل می کردیم.

شاهراه تشیع در ایران به دست سلمان احداث شد. آنجا که او استاندار بود مسیر گذار و گذر ایرانیان بود. به وطن‌دارانش اینچنین هشدار میداد که جز علی هیچ کس به اسرار نبّوت آگاه نیست و در نزد علی علومی است که در نزد هیچ‌کس نیست.

انصاف را که ما دین خود به درستی در مورد این یگانه‌راستی، ادا ننموده ایم و امید که این راهی که گشوده ایم آنسان ادامه دهیم که بر آستان مقصد، بوسه زند.

جماعت مهاجر او را از خود می خواندند که هجرت کرده بود؛ انصار او را از خود می دانستند که در مدینه به رسول خدا پیوسته بود؛ پیامبر اکرم (ص) با این فرموده نزاع را به پایان رسانید که: "سلمان منّا اهلَ البیت" و از آن پس "سلمان محمدی" خوانده شد.

"بباید در ره ایمان همی تسلیم سلمانی"، روزبه ایرانی به دنبال کمال رنجی می برد بی مثال: در شام به مسیحیان می پیوندد و چون از راهب دانشمند تحریف انجیل و ظهور پیامبر آخرالزمان از مکه و آمدنش به نخلستانی میان دوکوه و نشانه های حضرتش را می‌شنود؛ گله گوسفندان خود را به کاروان تجاری میدهد به ازای بردنش به عربستان! که در میان راه به تاجری یهودی به بردگی فروخته میشود.

وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم/که در طریقت ما کافریست رنجیدن

پس از دیدن آن ناملایمات، یکی از یهودیان بنی قریظه را دست روزگار به وادی القُری کشانید او را به سلمان رسانید تا مأمور ایصال او به محضر مظهر کمال باشد.

خوش خبرباشی ای نسیم شمال                    که به ما می رسد زمان وصال

مــا لِسَلمی و مَن بِـذی سَلَم                       اَیــنَ جیرا ُننا و کَیــفَ الحال

یــا بَرَید الحَمی حَمــاک الله                          مــرحبــا مرحبــا تعالِ تعال

و چون مراد خود یافت، همه نامرادیها را برتافت. پیامبر گرامی اسلام (ص) سلمان را به چهل نهال خرما و معادل چهل درهم خریداری فرمود و آزادش نمود و بر او نام زیبای "سلمان را نهاد.

حبذا بر این توفیق، مرحبا بر این ارفاق!

به جستجوی آن قلم باید بود که علم قدس نامی را بر افرازد که عالمی را متحیر می سازد!

سلمان، بدین سان در مسیر ایمان ، آنچنان ترقی کرد که امام صادق علیه السلام فرمود:

"ایمان ده درجه دارد، تعداد در درجه هشتم و ابوذر در درجه نهم و سلمان در درجه دهم ایمان است"

حالیا از آن سخن باید گفت/درّ نایاب که را باید سفت

انصاف را که :

هرچه می گویم از آن شمع چگل              چون به نامش می رسم گردم خجل

پس کوتاه کنم سخن، درازاست این بحث، امیداورم در این پیش همایش بخشی از شخصیت حضرتش شکافته شود و گلیم ارادتی بافته شود تا بر ان معرفی بزرگترین افتخار این سرزمین را بنشانید و اذهان مهّیای جوانان ایران اسلامی را به سمت شناختی شایسته از جناب سلمان پارسی بکشانید!

سلمانی که در دوران استانداری‌اش با حصیربافی ارتزاق می نمود و می گفت:"لا اُحِبُا اَنَّ اکُلَ ِالّا مَن عَمَل یَدی" دوست ندارم جز از دسترنج خویش بخورم، شایسته است که مورد تأسی ما قرار گیرد. او که ابی الحدید سنّی معتزلی درباره‌اش می نویسد: "وکان سلمان من شیعه علی(ع) کما ینبغی" می بایست مقتدای ما شیعیان باشد.

برای این پیش همایش و مبتکران و کارگزارانش آرزوی موفقیتی روزافزون دارم و امیدوارم کنگره عظیم بین المللی سلمان، معرف این ابرمرد تاریخ سرزمین عشق و ایمان بر جهانیان باشد.

آیت الله دکتر احمد بهشتی در همایش محرم حریم نور:

آیت الله دکتر احمد بهشتی نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری اولین سخنران رسمی این همایش بود.

آیت الله بهشتی در ابتدا به سخنان حجه الاسلام خرسند امام جمعه کازرون درباره آیات نازل شده در شان سلمان فارسی اشاره کرد و گفت: سلمان در بین اصحاب پیامبر رتبه اول دارد. یعنی اگر بخواهیم شاگردان پیامبر را در آن عصر رتبه بندی کنیم سلمان فارسی رتبه اول را دارد. وقتی پیامبر بین صحابه دو به دو عقد اخوت می بست بین سلمان و ابوذر عقد اخوت خواند اما این کجا و آن کجا؟ هرچند ابوذر یک آدم انقلابی بود که فدای همین روحیه انقلابیش شد ولی سلمان فوق ابوذر بود.

وی در ادامه گفت: درباره سلمان می گویند اسراری که در قلب سلمان فارسی بود و ابوذر خبر نداشت اگر ابوذر خبر داشت او را تکفیر می کرد. سلمان بین صحابه والشمس بود یعنی خورشید بود بین کواکب. کواکب فقط ستاره نیست. یعنی ستاره هم جزو کواکب هست اما غیر ستاره هم جزو کواکب است. سلمان خورشیدی است در بین آن ستارگان فروزان.

دکتر احمد بهشتی با اشاره به داستانی گفت: یکی از شاگردان حضرت علی از او سئوال کرد که سلمان کیست؟ حضرت علی جواب داد: چه بگویم که طینت او از ماست. و روح سلمان پیوسته با روح ماست. علوم سلمان هم ظاهر بود هم باطن هم اول بود هم آخر.... هم چیر علوم را سلمان داشت.

آیت الله بهشتی هم چنین با اشاره به این روایت مشهور که اگر دانش و یا در برخی روایات دین به ثریا باشد سلمان به آن دست خواهد یافت. گفت: سلمان 10 دین عوض کرد تا به اسلام رسید و در بین پژوهندگان دین و حقیقت رتبه اول را دارد. یکی یکی آن ها را در مرحله آزمایش قرار داد یکی یکی عوض کرد تا گمشده خویش را می یابد. سلمان وقتی محبوب خودش را یافت آن موقع آرام شد. و کشتی طوفان زده درونش آرامش گرفت.

وی با استفاده از روایت مذکور گفت: حالا می شود دین را دسته بندی کرد یکی دین ثرا (خاکی) و دیگری دین ثریایی است سمایی است آسمانی است. عرشی است.

آیت الله بهشتی در مقایسه سلمان با سایر صحابه این گونه ادامه داد که ابوذر خیلی بزرگ بود ولی نمی تواند به سلمان برسد. چهره انقلابی ابوذر کجا و سلمان کجا؟ دین سلمان ثریایی است عرشی است. این در رتبه های اول است و به جایی رسیده است که به او می گویند سلمان منا اهل بیت. این عبارت خاصی است که شامل عموهای پیغمبر، زنان پیغمبر، و حتی سایر دختران پیغمبر نمی شود. ام سلمه آن بانوی بزرگ، وقتی پرسید یا رسول الله من هم هستم؟ پیامبر فرمود نه شما نیستید. این عبارت اهل بیت عبارت خاصی است که آن زمان فقط 5 نفر بودند. مگر پیامبر اهل تعارف است که بگوید سلمان منا اهل بیت آیه تطهیر را می شود این مصداق داد .

ایشان در ادامه گفت: امیرالمومنین می گوید خواب دیدم که پیامبر فرمود سلمان در مدائن فوت شده است برو و او را کفن و دفن نما. داریم که معصوم معصوم را غسل و کفن و دفن می نماید. اما هر معصومی هم امام پیغمبر نیست. مثلاً صدیقه کبری. هرچند حدیث داریم که او برای ما حجت است ولی ماخذ اصلی آن را پیدا نکردم. در کتاب اندیشه سیاسی اسلام این را آورده بودم که چون ماخذ اصلی آن را نتوانستم پیدا کنم آن را برداشتم. علی اکبر و ابوالفضل هم گفته اند معصوم بودند. به عقیده شیعه معصوم معصوم را غسل می دهد. و سلمان را علی غسل داد.

آیت الله بهشتی با اشاره به وظیفه مسلمین نسبت به حضرت سلمان گفت: سلمان یک گهر گرانبهایی است که ما ایرانی ها داریم. ما باید قدر این موقعیت مان را بدانیم. دین سلمان دین ثریایی است. در روایت دیگری چنین آمده است که پیامبر زد به شانه سلمان و فرمود رجالی از این قبیل.  در قرآن داریم که ای عرب ها اگر بعد از پیغمبر برگشتید مشکل نیست خدا قومی دیگر را به جای شما می آوردکه خدا را دوست دارند و خدا آنان را دوست دارد.

وی با ذکر مواردی از چهره های درخشان ایرانی اسلام گفت: ببینید چقدر رجالی از قبیل سلمان از ایران برخاستند امام خمینی چقدر عظمت دارد. استاد مطهری چقدر خدمت کردچقدر عظمت دارد. علامه طباطبایی را ببینید. حتی خارج از سلک روحانیون میرزا کوچک جنگلی از آن رجال نیست؟ چقدر جهاد کرده؟ درهمین جنگ تحمیلی امثال صیاد شیرازیها چقدر خدمت کردند که عزت اسلامی ایران را، من نمی گویم عزت ایران را، می گویم عزت اسلامی ایران را حفظ کنند.

آیت الله بهشتی با اشاره به مباحث مطرح شده در باب مکتب ایرانی گفت: خیلی شواهد و قرائن داریم که ذوالقرنین همان کوروش ایران است. ایرانیت خیلی اهمیت داردولی این نباشد که بگوییم ایران باید بگوییم اول اسلام بعد ایران.گمشده سلمان چه بود که حتی بردگی را به جان خرید؟ملت ما اول مسلمانند بعد ایرانی.  بازرگان می گفت فرق ما با امام این است که امام می گوسد ایران در خدمت اسلام ولی ما می گوییم اسلام در خدمت ایران. ایران اسلام را انتخاب کرد و بعد هم آمد به سوی تشیع به سمت ولایت پذیری. صفویه تشیع را به ایران نیاورد تشیع صفویه را قدرت رساند. این مسایل در مورد اسلامیت و ایرانیت باید خوب بررسی شود. این شخصیت ها، این قهرمان ها این مجاهد ها ی عرصه جهاد و مبارزه باید شناخته شوند. سلمان نام ایران را در آن زمان درخشاند. وقتی از سلمان می گفتند شما از کجایید؟ می گفت از اسلام؛ سلمان خیلی تلاش کرد به حقیقت برسد و سلمان حقیقتاً به حقیقت رسید. سلمان به همچو درجه ای رسید که درهمه چیز حقیقت را و حق را می دید. امیدوارم در این کنگره حق ایرانی و ایران به اسلام و حق اسلام به ایران و ایرانی مشخص شود و زحمات شهید مطهری به بار بنشیند.

آیت الله قروی در همایش محرم حریم نور:

قبل از سخنرانی آیت الله قروی سرکار خانم مهرانگیر نوبهار شاعر معاصر به قرائت شعر خود درباره سلمان فارسی پرداخت.

استاد آیت الله قروی که  از شاگردان آیات عظام حسن زاده آملی و بهجت عصر دیروز در پیش همایش کنگره بین المللی سلمان فارسی در کازرون،  سخنانش را با دعای سلامتی امام زمان و قرائت فاتحه برای مادر امام زمان شروع نمودند.

ایشان ابتدائا از پخش فیلم در این همایش گله کرده و این اقدام را متناسب با این همایش ندانستند.

آیت الله قروی در ادامه ضمن مقایسه میان انبیا و سلمان گفتند:انبیای عظام نهایت کارشان این است که علم و حکمت را به مردم می آموزند. ابواب کتاب و نهایتاً حکمت و هر کدام از اولوالازمشان یک کتاب دارد. اما آن چه که افضل است قرآن است. سئوال آیا سلمان علیه السلام مقامش چون مقام انبیا است؟

وی در ادامه حاضرین را دعوت به تامل در شخصیت حضرت سلمان فراخواندند و افزودند: با عارف بزرگوار آقای دامغانی (عموی علی معلم دامغانی شاعر شهیر معاصر) که رفیق امام بودند خدمت امام بودیم. عرض کردم (در سالروز شهادت شیخ عظیم الشان آیت الله شاه آبادی بودیم) چقدر از آقای شاه آبادی درس گرفتید؟ خوب دقت کنید ملاک من چیز دیگری بود امام چیز دیگری گفت، فرمود من آن قدر از جمال نورانی ایشان علم گرفتم که از کلامش نگرفتم. بعدش آقای دامغانی گفت می دانید منظور امام چه بود؟ گفتم به نظرم می آید که منظور امام این بود که این ها همه وجودشان علم و حکمت است. گفت آفرین همین است. چرا این را گفتم؟ آیت الله قندهاری از آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی پرسید که زیارت مدائن سلمان فارسی مصادف زیارت امام زادگان است؟ آیت الله اصفهانی گفت: سلمان را با امام زاده ها مقایسه نکنید. شاید آنان حداکثر علم و حکمت زمانه خود را داشتند ولی سلمان علم اول و آخر داشت. زیارت سلمان مصادف با زیارت اهل بیت است.

آیت الله قروی سلمان را دارای طهارت قلب دانسته و گفت: باید بگویم حجت دلالت بر امامت نیست. حضرت زهرا صحف فاطمیه را داشت که کتاب علم اول و آخر بود. حالا ببینید افسار شتر حضرت زهرا در شبی که به خانه بخت می رود در دستان سلمان است به خاطر طهارت قلبش.

ایشان در ادامه به مقایسه حضرت سلمان با سایر صحابه پرداخت و گفت: فرق سلمان با بقیه صحابه در این است که سلمان خود به دنبال حقیقت رفت. پیامبر آمد که دیگران را به حقیقت دعوت کند ولی سلمان خود حرکت کرده بود. زهیر بن قین (از شهدای کربلا) می گوید در جنگ عرب با روم در کنار سلمان بودم. در یکی از شهرهای فتح شده شادی می کردیم. سلمان گفت امروز شادید ولی روزی را میبینم که با پسر رسول خدا می جنگید. همین دلیل شد که من در رکاب اباعبدالله باشم. پس سلمان فارسی رابا اهل بیت مقایسه کنید. این حرف من نیست حرف آیت الله سید ابوالحسن اصفهانی است.سلمان فارسی بودنش غلط است بگویید سلمان محمدی. افتخرا می کنیم ایرانی است ولی اگر فقط روی این ماندیم باختیم.

آیت الله قروی با اشاره به افتخار ایرانی بودن حضرت سمان گفت: این فخر است که خودمان را به سلمان بچسبانیم حالا که سلمان حق بزرگی گردن ما دارد. آیت الله بهجت می فرمودند هر روز حداقل یک فاتحه برای او بخوانیم به خاطر حق بزرگی که گردن ما دارد. او به واقع روزبه بود زیرا هر روزش بهتر از روز قبلش بود.

خوبی این قضیه این بود که پیش همایش داشت. که من معتقدم این هم از کرامات سلمان فارسی است. این یعنی این که بدانند برای چه کسی دارند کار می کنند.

آیت الله نصرالله شاه آبادی در همایش محرم حریم نور:

قبل از سخنرانی آیت الله شاه آبادی نیز سراج از خوانندگان محبوب کشورمان سه قطعه را از دیوان شمس و مثنوی معنوی درباره سلمان فارسی قرائت کرد.

به گزارش خبرنگار کازرون نما، آیت الله نصرالله شاه آبادی عصر دیروز در پیش همایش کنگره بین المللی سلمان فارسی با اشاره به مقام حضرت سلمان گفت:  مثلی برای سلمان بهتر از نهج البلاغه نیست. نهج البلاغه دون کلام خالق و فوق کلام مخلوق است. سلمان نیز همچنین بود سلمان دون خدا و ائمه و فوق همه مخلوقات بود.

وی با اشاره به عدم فایده در بحث از زادگاه سلمان گفت: مهم نیست کازرونی یا اصفهانی یا... خودش گفت گمشده بودم به لطف پیامبر راه یافتم و فقیر بودم به لطف پیامبر غنی شدم.خاصیتش برای من و شما چیست؟ اگر بگوییم سلمان از ما بود آن هم بگوید پیغمبر از ما بود. مهم این است که بدانیم چرا سلمان به این جایگاه رسید. چون ان اکرمکم عند الله اتقواکم.

آیت الله شاه آبادی در انتها به دلایل وصل سلمان به این جایگاه پرداخته و گفت: او به علمی داشت که به این جا رسید یا برنامه ای است که هر کسی می تواند به آن برسد. سلمان از طریق فطرت به باور خدا رسید. خدا راباور کرده بود. دنبال وظیفه بود. این بود که سیراب نمی شد تا این که سیرابش کردند. اگر ما باور کنیم خدا را بزرگ و کوچکمان خدا را قبول کنند ولی یکی از مصیبت ها این است که ما باور نداریم حتی در نماز هم دروغ می گوییم . به زحمت وضو می گیری و به نماز می ایستی حالا حداقل در نمازت دروغ نگو.  مقام سلمان مقام علم الیقین است. جایی است که انتها ندارد. ما هم می دانیم. جهاد دارد جهاد مفصل. 

و در نهایت اینم خودم:

در پایان مراسم این عکس یادگاری را دوست عزیزم علی گلچین از عکاسان و خبرنگاران شهیر شهرمان انداخت:

این عکس در هنگام تهیه خبر:

انجمنی...
ما را در سایت انجمنی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمدمهدی اسدزاده asadzade بازدید : 362 تاريخ : يکشنبه 17 ارديبهشت 1391 ساعت: 20:34

خبرنامه