جواب به سئوال

ساخت وبلاگ
یکی از دوستان تحت عنوان دانشجو چند مدت پیش نظری رابر روی وبلاگم گذارده بود و دو سئوال پرسیده بود که اکنون به ایشان جواب می دهم. اما قبل از جواب سئوال این عزیز را می آوریم.
نویسنده: دانشجو
جمعه 5 شهریور1389 ساعت: 1:10
سلام دوست خوب و پژوهشگر.
دنبال مطلبی درباره "دولت آقای بازرگان"
در اینترنت بودم که با وبلاگ شما آشنا شدم
دو سوال برایم پیش آمد:
1- مگر کازرون چیزهای متفاوتی از دیگر تاریخ دارد؟
2- شما درباره دولت بازرگان چه کتابهایی رو میتونید به من معرفی کنید؟
منتظر پاسختان میمانم.
 
در جواب سئوال اول باید گفت تاریخ در حالت کلی جریان خاص خود را طی می نمایید. اما هر دیاری برای خود تاریخی دارد که در آن علاوه بر آن سیر خاص که در بعد کشوری و منطقه ای و حتی بین المللی طی می کند حوادث و اتفاقاتی را درون خود دارد که عبرت های خاص خود را دارد. این حوادث و اتفاقات در نتیجه وجود فرهنگ و تمدن های متفاوت حاکم بر جامعه آن دیار است.
کازرون را می توان در یک بعد بین المللی آن را یک منطقه بر روی کره خاکی دانست و یا به عنوان منطقه ای در خاورمیانه یا ایران. اما همین کازرون شخصیت هایی مجزا از همه آن ها داشته که تاثیرگذاری خاصی فقط در همین منطقه داشته اند. یا مسایلی اتفاق افتاده که برای مردم این دیار جز تاریخ شان است در حالی که در بعد ملی یا منطقه ای اصلاْ دیده نمی شوند. به عنوان مثال در انقلاب اسلامی بسیار روحانیون در شکل گیری آن نقش داشته اند که توسط گروهک ها به شهادت رسیده اند. اما کازرون برای خود تنها یک روحانی داشته است که در عرصه حضور داشته و پیشاپیش مردم در همه عرصه های سخت در کنار آنها بوده است و آن هم مرحوم شهید حجه الاسلام دانشجو بوده است و این در حالی است که در همان سالها حتی سالهای ۵۶ و ۵۷ و یا بهتر بگویم در قضیه مراسم ختم مرحوم شریعتی و مرحوم حاج آقا مصطفی خمینی ایشان تنها روحانی حاضر در صحنه بوده اند. در حالی که در یک بعد ملی و کشوری ایشان همچون سایر روحانیون حاضر میدان مبارزه دیده می شوند.
اما جواب سئوال دوم باید گفت یعضی کتاب ها درباره شخص مرحوم مهندس بازرگان نوشته شده است مثل کتابی که نوه ایشان نگاشته است. اما کتب دیگری هم هست که شاید درباره دیگران نوشته شده اشت ولی ذکری هم از ایشان شده است مثل کتاب خاطرات مقام معظم رهبری یا آیت الله هاشمی رفسنجانی یا خاطرات مهندس رجبعلی طاهری یا مهندس سحابی و .... نباید شخصیتی همچون مهندس بازرگان را تنها از یک زاویه نگاه کرد و تنها به مطالبی که عده ای موافق یا مخالف فعلی می گویند اکتفا کرد که باید بیشتر با نگاه کسانی جلال الدین فارسی ابراهیم یزدی اسدالله عسکراولادی و... که بیشتر با ایشان محشور بوده اند نگاهی انداخت.
در همین موضوع تنها به عنوان مثال به نامه مقام معظم رهبری به خانواده آن مرحوم که توسط مهندس سحابی به خانواده ایشان داده شده است می توان اشاره نمود که در کتاب خاطرات مهندس سحابی هم عین نامه درج شده است نامه ای که در آن مقام معظم رهبری مهندس بازرگان را احیا کننده اسلام راستین می خواند....
به مقدار بسنده می کنم.
انجمنی...
ما را در سایت انجمنی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمدمهدی اسدزاده asadzade بازدید : 297 تاريخ : يکشنبه 14 شهريور 1389 ساعت: 13:18

خبرنامه